Christien Starkenburg is interieurontwerpster en oprichter van SlowWood. Ze gelooft in een langzaam leven, wat ze zowel in haar werk als in haar leven toepast. 'Langzaam' staat voor een aandachtig en puur proces dat in lijn is met Christien haar manier van leven en ontwerpmethode. Aandachtig, analoog en open zijn belangrijke aspecten die de basis vormen voor elk SlowWood design.

Haar verlangen en inspiratie worden gevoed door de harmonie van de natuur, de manifestatie van de complementaire krachten van Yin en Yang. De energie van alles, de Chi. Net zoals mensen zielen hebben, zo hebben materialen dat ook; de materialen resoneren in je. Natuurlijke materialen in je huis laten je je goed en op je gemak voelen; de Chi van de natuur is verpakt in het pure materiaal. Organische materialen zijn eenvoudig, ongecompliceerd, vrij van opsmuk of vertoon. Ze creëren kalmte en stilte, vreugde, comfort en geruststelling. Ze houden je verbonden en geaard in onze competitieve, overprikkeld materiële wereld.

Ze noemt de tafel een gedeelde ruimte, de enige analoge plek in huis, de plek waar je samen bent met anderen, waar je herinneringen maakt, eindeloos dineert, vreugde en verdriet hebt gedeeld, geknutseld hebt met je kinderen, erop hebt gedanst met je beste vrienden. Dit is de plek waar verhalen zich ontvouwen.

Op 1 januari 2024 heeft Christien Starkenburg het merk SlowWood overgedragen aan Gjalt en Annelies Pilat van Pilat&Pilat Produkties uit Twijzel. Ondanks dat de collecties elk hun eigen signatuur en handschrift hebben, zitten er ook de nodige overeenkomsten in. Beide werken met massief hout en de ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en archetypische vormen, eerlijk handwerk gemaakt door vakmensen, het zijn producten die een leven lang mee gaan.
Christien
SLOWWOOD, Tijdloze Ambacht en Duurzame Harmonie
Productlocatie SlowWood
Onze prodcutielocatie gelegen in het hart van het weelderige Bosnië, haalt zijn hout uit de rijke bossen van de regio. Met een overvloed aan bomen en privéboomgaarden die het landschap sieren, geeft het bedrijf de voorkeur aan het verkrijgen van zijn hout van kleine bedrijven en individuele grondeigenaren. Bekend om zijn superieure kwaliteit, wordt het hout dat via deze kanalen wordt geoogst geprezen vanwege de korte toeleveringsketens, wat duurzaamheid waarborgt en lokale gemeenschappen ondersteunt.

Voor de mensen van Bosnië dienen hun boomgaarden niet alleen als bronnen van fruit; ze vertegenwoordigen een duurzame manier van levensonderhoud, vaak als betrouwbare inkomstenbron tijdens de wintermaanden. Na jarenlang het verzorgen van noten- en kersenbomen, vinden families troost in de opbrengsten van de verkoop van volgroeide bomen, wat financiële stabiliteit biedt voor het komende seizoen. De traditie van rentmeesterschap gaat over van generatie op generatie, waarbij de jongere leden van families ijverig nieuwe bomen planten en voor hun groei zorgen, en zo een erfenis van duurzaamheid voor de komende jaren veiligstellen.
Made on
Tilda